Valid XHTML 1.0 Strict

Gothard születésének 150. évfordulója - 2007

1857. május 31-én született Gothard Jenő, a Szombathely melletti Herényi Asztrofizikai Obszervatórium alapítója. Születése 150. évfordulójának tiszteletére az Eötvös Loránd Tudományegyetem Gothard Asztrofizikai Obszervatóriuma teljes felújításon esett át, illetve az Obszervatórium 2007. május 31. és 2007. június 2. között Szombathelyen és az ausztriai Pinkafőn nemzetközi konferenciát szervezett.

Az Obszervatórium épülete a felújítás előtt Az Obszervatórium épülete a felújítás után

A Gothard Obszervatórium épülete a 2007-es felújítás előtt és után.

A konferencia programja 3 téma köré szerveződött.

Az első nap programja Gothardnak a csillagászati fényképezés, a csillagászati spektroszkópia és a műszertervezés területén kifejtett tudományos tevékenysége előtti tisztelgés volt.

A második nap a Gothard Obszervatórium új projektjének, a Gothard Fizikus Műhely - Crossborder Oktató Hálózat programnak jegyében zajlott, ami egy magyar és osztrák partnerek közötti INTERREG együttműködés. A program ezen része a University of Applied Sciences Burgenland pinkafői campus-án került megrendezésre.

Konferencia Gothard születésének 150. évfordulóján Konferencia Gothard születésének 150. évfordulóján

Gothard születésének 150. évfordulója tiszteletére rendezett konferencia résztvevői Szombathelyen és Pinkafőn.

A harmadik nap programja a valós idejű oktatási-kutatási technológiák bemutatását szolgálta. Az előadások demonstrálták a Gothard Obszervatórium új, high-tech audiovizuális eszközökkel felszerelt oktatási stúdiójának lehetőségeit működés közben.

Az első előadás a stúdióban Az első előadás a stúdióban

Az első előadás a Gothard Obszervatórium új oktatási stúdiójan.

További információ »

Valid CSS!