Valid XHTML 1.0 Strict

Konferencia Gothard Jenő születésének 150. évfordulóján

1857. május 31-én született Gothard Jenő, a Szombathely melletti Herényi Asztrofizikai Obszervatórium alapítója. Születése 150. évfordulójának tiszteletére az Eötvös Loránd Tudományegyetem Gothard Asztrofizikai Obszervatóriuma 2007. május 31. és 2007. június 2. között Szombathelyen és az ausztriai Pinkafőn nemzetközi konferenciát szervezett.

A konferencia programja 3 téma köré szerveződött.

  1. Az első nap programja Gothardnak a csillagászati fényképezés, a csillagászati spektroszkópia és a műszertervezés területén kifejtett tudományos tevékenysége előtti tisztelgés volt.
  2. A második nap a Gothard Obszervatórium új projektjének, a Gothard Fizikus Műhely - Crossborder Oktató Hálózat programnak jegyében zajlott, ami egy magyar és osztrák partnerek közötti INTERREG együttműködés. A program ezen része a University of Applied Sciences Burgenland pinkafői campus-án került megrendezésre.
  3. A harmadik nap programja a valós idejű oktatási-kutatási technológiák bemutatását szolgálta. Az előadások demonstrálták a Gothard Obszervatórium új, high-tech audiovizuális eszközökkel felszerelt oktatási stúdiójának lehetőségeit működés közben.

A konferencia dokumentumai

Valid CSS!